Jessica Nyman HusmanHagberg

Alla objekt har sin historia

Jag kommer ihåg i princip alla objekt jag sålt, allt från stora, dyra fastigheter till nya och moderna. Alla objekt har sin alldeles egna historia.

Årets sista objekt

En fastighet som jag sålt låg i Gusseröd, ut mot Korsviken. Det var en större fastighet som vi på HusmanHagberg fick in efter att en annan firma inte lyckats sälja. Det här var verkligen en stor fastighet och därmed ett stort uppdrag som vi fick. Här gällde det att hitta rätt köpare för objektet och det gjorde vi till slut. Vi sålde fastigheten i slutet av 2021, det var årets sista objekt. Så det var en härlig ”vi lyckades sälja”-känsla när vi såld-markerade den fastigheten strax innan nyår.

Stora fastigheter

Det brukar ta lite tid när det är så stora fastigheter, när de är lite dyrare. Det tuffaste är att hålla säljarna positiva. De förväntar sig ofta att det ska gå lika fort som för en mindre fastighet. Men man behöver ha lite is i magen här, det är en väldig utmaning för en del människor. Min utmaning som mäklare blir i det läget att hålla hoppet uppe och få säljarna på gott humör. Det är en utmaning jag gillar och gärna tar mig an.

Vet ni vad? Nyligen så lyckades vi faktiskt sälja en av Uddevallas största villor på mindre än en månads tid! Jag pratar om Nonnens väg 6 – verkligen en försäljning utöver det vanliga. Tack vare er i vårt breda nätverk och ett stort engagemang från vår egen sida som mäklare så lyckades vi med denna fantastiska försäljning.

Bland det härligaste med visningar tycker jag är att få väcka nya ideér hos potentiella köpare. Jag brukar alltid dela med mig av mina kreativa tankar och visa den potential jag ser i en bostad. Många av dem som var på visningen för Nonnens väg 6 såg potentialen i fastigheten och de flesta var väldigt positiva.

Det brukar vara en lång process att sälja en sådan här stor fastighet. Efter en visning brukar man som eventuell köpare behöva tänka till lite extra, speciellt då köpare till sådana här stora fastigheter inte alltid kommer från Uddevalla utan längre ifrån. Det känns som att just den här visningen nyligen ägde rum, och det gjorde den ju också. Visningen var väldigt rolig och framförallt lyckad då det blev en försäljning kort därefter. Superroligt!

Sälja, inspirera och vara iderik

Jag tycker det är roligt med den säljande biten. Speciellt när man kan öppna upp ögonen på en spekulant genom att ge dem ideér att spinna vidare på. Jag tänker alltid kreativt och ser lätt potentialen i objekt jag säljer. Det är härligt när jag kan smitta av mig av det. Jag brukar visa och förklara att ”här kan ni göra så här” och det tycker jag är väldig intressant när man får vara med kunden i hela processen och visningen. Många kunder är öppna och bollar gärna ideér och tankar med mig. Det tycker jag är härligt.

Äldre fastigheter skapar såklart fler möjligheter när behovet av renovering finns och planlösningar inte ser ut som de moderna som byggs idag. Men det är fantastiskt att sälja nya och moderna bostäder också. Sådana fastigheter talar mycket för sig själva. Vi sålde ett nästan nytt objekt ute på Dramsvik för ett tag sen. De som sålde hade knappt bott i huset. Utsikten var verkligen helt underbar.

Alla affärer jag får ta del av har verkligen sitt hjärta. Alla processer är så olika. Det är just det som gör att jag trivs så bra med mitt arbete som mäklare; alla objekt har sin charm, sin historia och sina köpare. 

Rulla till toppen