Lägenhet i Spanien

Lägenhet i Spanien – min framtidsdröm!

Lägenhet i Spanien

Jag har alltid drömt om att ha en lägenhet nere i Spanien, inte så konstigt då både mina föräldrar bor där och vårt HusmanHagberg-kontor dessutom profilerar sig starkt mot just Spanien.

Jag och min sambo Robert har pratat om en eventuell bostad i Spanien ett antal gånger och diskuterat och funderat kring en framtida gemensam bostadsdröm. Vi var nyligen i La Zenia då pappa fyllde 75 år, vi åkte ner för att överraska honom. Mina föräldrar bor som sagt i Spanien och därmed åker jag ner med jämna mellanrum och hälsar på dem. 

 

Inte så långt från min föräldrars hem ligger HusmanHagberg-kontoret, i La Zenia. Denna gång var jag inte förbi kontoret, annars är det kul att titta in och hälsa på kollegorna och se vilka bostäder de har ute till försäljning.

 

Vi passade på att kolla på några olika projekt när vi var på besök. Och vi var faktiskt såååå när att slå till på en nybyggnation av en lägenhet med uteplats i Flamenca, söder om Torrevieja. Vi blev så förtjusta i den. Vi fick se lägenheten två gånger och vi blev än mer säkra andra gången på att det här var en lägenhet för oss att trivas i. 

 

Det var försäljningschefen som visade oss bostaden och vi sa JA muntligen. Han skulle återkomma med OCR-numret så vi kunde betala in handpenningen. Men vad försäljningschefen inte visste var att en av mäklarna hade visat lägenheten tidigare under samma helg för en familj och de hade precis som vi fått en fin känsla av bostaden, såklart. Mäklaren ringde upp oss och meddelade att familjen dessutom hade hunnit betala in handpenningen! Oj, så besviken jag blev. 

Fira min 50-årsdag

Jag hade en önskan om att fira min 50-års dag nere i Spanien. Den här lägenheten hade varit så jävla perfekt, rent ut sagt. Tillträdesdatumet också, med en månad innan min födelsedag. Så typiskt, men så här blir det ibland när man är på jakt efter sin drömbostad. Fastighetsmäklare själva kan också gå miste om bostadsprojekt och framtidsdrömmar. Men som tur väl är så dyker det med säkerhet alltid upp nya, förr eller senare. Och vem vet, förhoppningsvis dyker det upp ett radhus eller en lägenhet med markterass som kan komma att passa våra önskemål än bättre.

 

Jag älskar verkligen Spanien, det är främst kulturen, maten och ljuset! Ja, ljuset är så härligt. Allt är mer levande, speciellt om man jämför med Sverige på vinterhalvåret. Jag tycker om pulsen som finns i Spanien, när man kan gå ut och äta och träffa människor om kvällarna. Det är ett annat sätt att leva, en livsstil som skulle passa mig som pensionär. Jag vill inte gå i ide på vinterhalvåret.

Soliga framtidsdrömmar

Mitt mål är att om 10 år bo där nere mer eller mindre på heltid. Då har vi också byggt upp HusmanHagberg i Uddevalla, Stenungsund, Tjörn och Orust – Up and running så att säga. Det känns spännande att se vad som sker framöver, vi är ju redan igång då vi har försäljningar på orterna idag.


På sikt om jag hade kunnat hitta ett sätt så vore det ju superkul att arbeta på kontoret där nere när jag väl är på besök. Men det är sekundärt, nu klappar mitt hjärta för Sverige och Uddevalla med omnejd.


Om du som läser detta blogginlägg känner som jag och går i tankar om att bo delvis eller heltid i Spanien så är vi på HusmanHagberg-kontoret i Uddevalla ett kontor som profilerar oss rätt mycket mot just Spanien. Tarek arbetar på HusmanHagberg i Torrevieja och är hos oss en gång i månaden för att informera om Spanien. Vi brukar anordna temadagar för våra kunder så välkommen att slå kontoret en signal om du vill veta mer.

Rulla till toppen