Jessica Nyman sitter på trappen hemma hos sig i Gunneröd tillsammans med Robert.

Min alldeles egna bostadskarriär

Jessica Nyman sitter på trappen hemma hos sig i Gunneröd tillsammans med Robert.

Min bostadskarriär har bjudit på många olika erfarenheter. Erfarenheter, positiva som negativa, som jag liksom andra samlar på mig under livets gång. De brukar ändå bidra till något positiv i slutändan. Så känner jag som hyrt i andra hand, hyrt i första hand, köpt hus, renoverat hus och byggt hus. Men jag har även gått igenom en skilsmässa samt flyttat in hos någon annan - det är erfarenheter i en klass för sig.

Dessa erfarenheter gör att mitt arbete som mäklare blir lite lättare i de fall som mina kunder befinner sig i en liknande situation som jag själv varit med om. Jag brukar dela med mig av mina erfarenheter till de kunder jag träffar vilket känns bra för mig och för mina kunder då de förstår att jag kan sätta mig in i deras specifika situation. Detta oavsett om det är ett förstagångsköp av bostad där tankarna är många och oron kan vara stor eller om det är ett fall då ett par separerat och tvingas sälja sitt drömhus. 

 

Sälja vid skilsmässa

Det är tungt att sälja vid en skilsmässa. Det kan vara jobbigt när en mäklare kommer för att diskutera en försäljning av den delade bostaden. Jag har själv gått igenom en skilsmässa och haft en mäklare på besök i det läget. Jag tror att mina kunder känner sig extra trygga med mig som mäklare i sådana situationer. För att jag förstår dem, på riktigt. 

Lita på magkänslan

Ibland kan kunder som är på visningar uttrycka att de tycker bostaden i sig är fantastisk, men att det inte känns rätt. Jag vet precis vad de pratar om. Jag köpte en bostadsrätt, ett radhus, en gång som jag renoverade och fick till väldigt fint. Det var ett drömläge och det fanns egentligen ingenting att klaga på. Men, jag kände mig aldrig som hemma. Det blev aldrig riktigt mitt hem, även om jag verkligen försökte. Den magkänslan är inte att underskatta ens på en visning. När kunder känner så, då försöker jag absolut inte att sälja in en bostad och framhäva det som är bra. Jag lämnar det där. Magkänslan måste en lita på. 

 

Intresse för hus och hem

Sen jag var liten har jag haft ett intresse för hus, hem, inredning och trädgård. Det har jag nog fått med mig från min mamma som hade en stor passion för inredning och att göra det vackert hemma. Hon var alltid noga med att byta gardiner till påsk och jul och hon tapetserade och målade om ofta. Det där har jag fått med mig och det är förmodligen där någonstans som mitt intresse för olika bostäder växte sig starkt tror jag. Men inte trodde jag som liten att jag skulle göra den bostadskarriär som jag gjort.

Hyresrätt i andra hand

Min första bostad var en hyresrätt, en etta jag hyrde i andra hand på Södra vägen i Uddevalla. Den känslan var speciell, att flytta hemifrån Munkedal till mitt första egna hem. Jag var 19 år då. 

 

Jag har flyttat några gånger sedan dess, till en hyreslägenhet med förstahandskontrakt och efter det köpte jag och barnens pappa en villa på Kapelle. Den villan totalrenoverade vi, vi byggde till och med till en våning och det blev verkligen bra. Men, vi hade en önskan om att flytta utanför stan, framförallt så lockade det att kunna ge mina barn samma frihet som jag upplevde att jag hade som liten.

 

Vi stod länge i kö för en tomt hos kommunen, vi var ganska långt bak i kön så chanserna till en tomt var inte så stora. Vi blev erbjudna tomter men inte de vi ville ha. Men en dag blev vi uppringda av de som fått drömtomten på Misteröd, de hade ångrat sig. Vi köpte tomten av dem och sålde därmed huset på Kapelle, det blev en bra affär. Och min bostadskarriär fortsatte. 

 

Bygga hus

Vi började bygga och brottades delvis med jobbiga tankar som flera av er som bygger hus eller har gjort säkert känner igen er i; “men herregud, vad har vi gjort!?” Vi hade nästan lite lätt ångest, för det är inte gratis att bygga hus. Men huset färdigställdes och åren gick. 2017, då jag och mina dåvarande man separerade sålde vi även huset. 

 

Efter ett tag köpte jag ett hus på Furuhall och såg fram emot att flytta in. Men i samma veva träffade jag min nuvarande sambo Robert som i sin tur hade ett hus på Gunneröd, som han själv byggt en gång i tiden. Han hade sitt drömhus så vi landade där. Nu förädlar vi det tillsammans och utvecklar det ihop. Även här kan jag känna igen mig i de kunder som köper en bostad tillsammans, det är en väldigt bra grej. Det är inte alltid man som par kommer till sin rätt om en flyttar in hos den andre. Men jag och Robert trivs mycket bra i vårt hem på Gunneröd.

 

Däremot är min nästa bostadsdröm att sälja Gunneröd och bygga något gemensamt, och mindre! Ett nyckelfärdigt hus, en enplansvilla vid havet. Jag är färdig med renovering och ombyggnation, jag vill absolut inte ha det ogjort men jag är i en annan fas av livet nu och vill ha mer tid för mig och mina nära. Så med det sagt: 

 

Sista huset är inte byggt. Min bostadskarriär är inte klar.

 

Rulla till toppen