Fastighetsmäklare Jessica Nyman startade eget.

Jag såg mig omkring, jag ville ju starta eget!

I princip hela mitt liv har jag varit egenföretagare så det föll sig naturligt att redan under studierna till mäklare gå i tankar om att starta något eget.

Sedan jag avvecklade Espri så har jag varit egenföretagare, ja i hela mitt liv egentligen. Jag har varit anställd i totalt två år. Det var på ett företag som hette Sunflex och där sålde jag kontorsstolar. Jag och kontorsstolarna åkte runt, haha!

Jag var rätt bestämt redan när jag pluggade att jag ville starta något eget. Men jag ville lära mig branschen först. så därför började jag arbeta på en mäklarbyrå. Det var ett jättegott team som jag fick äran att arbeta tillsammans med och jag trivdes verkligen där. Men mäklarbyrån hade egentligen stängt dörrarna för delägarskap så jag hade spröterna ute och kontakt med olika mäklarbolag redan då. Jag såg mig omkring, jag ville ju starta eget förr eller senare.

Goda råd från en vän

Det kom sig att jag var väldigt långt gånget med ett företag och jag var super, supernära att skriva på, men i samma veva så sökte en annan mäklarbyrå en ny mäklare till deras team. Nyfiken som man är så tänkte jag kolla lite vad de hade att erbjuda då så vi hade ett möte. Jag visste knappt vad jag skulle göra i det läget, eller vilken väg jag skulle gå. Så jag tog råd från en nära vän.

Vi hade nyligen skiljt oss jag och min dåvarande man. Så jag bollade mycket med vänner. ”Men ta det nu lite lugnt Jessica, det kan vara bra att landa lite och få en större trygghet i din tillvaro. Mäklarbranschen är ny för dig och du har fortfarande barn som behöver att du tar hand om dem”, löd råden från min vän till mig. Då lyssnade jag faktiskt och gjorde som vännen sagt. För en gångs skull lyssnade jag på någon annan, haha! Jag började arbeta på mäklarbyrån. Men jag fick inte den goa känsla där som jag haft på den första byrån jag arbetat på.

Starten på min HusmanHagberg-resa

Elin och Ludvig var två av mina kollegor från tiden som anställd på mäklarbyrå. De hade nyligen kickat igång HusmanHagberg i Norra Bohuslän. De hade slängt ur sig på HusmanHagberg att de tyckte att de skulle kontakta mig, Jessica Nyman. Hon är en bra partner att ha med, hade de sagt. Så HusmanHagberg de ringde faktiskt upp mig och undrade om jag ville ta en träff med dom. Jag hade följt HusmanHagberg precis som jag följt alla andra och jag tänkte: ja varför inte, för jag visste ju att jag ville starta något eget. Och jag hade sett vad Elin och dem börjat att bygga upp. Ju mer jag följde HusmanHagberg desto mer kände jag att det var ett fräscht varumärke som var offensiva och framåt vilket jag gillade.

Jag träffade Kristian som jobbar med utveckling av HusmanHagberg vid årsskiftet 2019/2020. Under ett halvår ungefär så satte vi alla bitar innan jag i juni öppnade upp portarna för HusmanHagberg. Jag köpte mig en dator, och hyrde in mig i Herrestad på Fratera. Så där började jag min resa och i samma veva så började corona ta fart. 

Åh vad har jag gjort, det kan ju iallafall inte bli värre tänkte jag. Jag hade åtminstone bara satsat en dator om det skulle gå åt peppan. Men i det läget handlade det om min egen prestation, så jag valde att kicka igång ordentligt. Det ångrar jag inte en sekund att jag gjorde, för se hur bra det har gått! Jag är så glad!

Rulla till toppen