Jag lever min dröm – som fastighetsmäklare

Nyp mig i armen, jag är franchisetagare och reg. fastighetsmäklare för HusmanHagberg i Uddevalla, Tjörn, Stenungsund och Orust. Min dröm har gått i uppfyllelse och jag har dessutom blivit med blogg. Det känns super, superroligt! Bloggen kommer handla om mitt dagliga arbete som mäklare och mina reflektioner kring mitt yrke. Varmt välkommen hit!

Att bli mäklare har alltid varit min dröm och mäklarbranschen i sig har länge lockat mig. Tanken på att en dag få arbeta med både försäljning och människor så som jag gör idag är nästan för bra för att vara sann. Det var den tanken som drev mig till att våga ta steget och studera till fastighetsmäklare 2016. Det har jag inte ångrat en enda dag, herregud vad jag älskar mitt jobb!

 

Min yrkesresa till fastighetsmäklare

Jag var tjejen som till en början skulle bli frisör, men min yrkeskarriär tog en annan resa. Min resa kom att innehålla både en karriär som hoppryttare på elitnivå, som egenföretagare inom mode och som försäljningschef inom matbranschen. Destinationen på min yrkesverksamma resa landade i, ett för mig helt fantastiskt yrke.

Jag kommer från en av Uddevallas grannkommuner och har ett fantastiskt nätverk runt omkring mig. Jag har varit aktiv i Uddevalla Handel och därigenom lärt känna många härliga människor. Det är nu drygt sex år sedan jag tog jag steget och började utbilda mig på Malmö högskolan till fastighetsmäklare. Det var en enorm fördel att komma ut som nyexad fastighetsmäklare vid 45-års ålder. Livets alla erfarenheter har kommit till användning och jag har haft nytta av dem varje dag i mitt arbete.

 

Att bli mäklare har alltid varit min dröm

Att vara fastighetsmäklare kan i andras ögon tyckas vara ett yrke med nackdelar då vi som mäklare ibland behöver arbeta långa dagar och även helger emellanåt. Jag trivs med att ingen dag är den andra lik. Jag vet aldrig vem jag kommer att få möta och vilka platser jag kommer att få landa på när jag åker till jobbet på morgonen.

En av alla fördelar med att arbeta som jag gör är att jag faktiskt har fått möjligheten att lära känna min kommun med nya ögon. Det finns gator i vår kommun som jag aldrig besökt, landsvägar jag aldrig kört och vyer jag aldrig sett tidigare. Det är fantastiskt att få chansen att bli kär på nytt i sin hemkommun. Tack vare mitt yrke som fastighetsmäklare känner jag till Uddevalla och området omkring här väldigt väl. Det är verkligen ett pärlebo.

Jag har alltid tyckt det varit roligt med både fastigheter, hus, inredning och försäljning. Nu är det roligaste att hjälpa människor att hitta hem. Det är precis det som jag upplevt som spännande och så intressant med yrket är att kunna hjälpa människor att hitta ett nytt boende. Det faller sig så naturligt för mig att sätta mig in i mina kunders situationer och olika skeenden i livet. Sen är jag så otroligt känslomässigt involverad också. Jag tänker mycket på mina kunder och känner med dem på ett sätt som jag inte tror alla mäklare gör.

Att jobba som mäklare har alltid varit min dröm och att studera är ett av de bästa beslutet jag tagit. Jag älskar verkligen mitt jobb och alla människor jag dagligen får träffa genom det!

Rulla till toppen